ECO 01 ECO 02 MID 01 MID 02 VIP 01 VIP 02 Arabic English Yürüyen Merdivenler
A S A N S Ö R L E R
MRC Asansör Mühendislik Elektronik Mak. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.

Üye Girişi


Parola Hatırlatma?  Yeni Üye Kaydı
our catalogue 
Anasayfa Vitrini

Asansör


Asansör ile ilgili imalat ve montaj hizmeti veren firmamiz bir asansör de bulunmasi gereken asgari Özellikleri kapsayan asansör seçenegi (EKO Serisi) olarak, opsiyonlarla gelistirilmis asansör seçenegi (MID Serisi) olarak, teknoloji ve kalitede her türlü ihtiyaca cevap veren asansör seçenegi (VIP Serisi) olarak ürünlerini piyasaya arz etmektedir.

Asansörlerimizin bu modellerle piyasaya arz edilme nedeni her bütçeye ve her talebe uygun bir ürünün mutlaka firmamizdan temin edilebilirligini saglamak içindir.

Bu segmentlerdeki asansör ihtiyaçlari, asansörlerin kullanim siniflarina ve uygulama sekillerine bir etkisi yoktur. Söyle ki: Kullanim amaçlarina göre asansörler; insan asansörleri, engelli asansörleri, yük asansörleri, monsarj(yemek) asansörleri, araç asansörleri, hasta(sedye) asansörleri olarak siniflandirilmaktadir. Uygulama sekillerine göre ise: Makine daireli asansörler, Makine dairesiz(MRL) asansörler ve Hidrolik asansörler olarak siniflandirilmaktadir. Bizim ürünlerimizdeki çesitlilik bu siniflandirmalarin tamamini kapsamaktadir. Dolayisiyla da ihtiyaciniza en uygun asansörü temin etmenizi saglamaktadir. Örneklendirmek gerekirse 630Kg kapasiteli 1m/s hizinda, makine daireli tip bir insan asansörüne ihtiyacinizin oldugunu düşünelim. Bu asansörün sizin için ekonomik olmasi Öncelikli belirleyici unsur ise EKO Serisi bir asansör talep edebilirsiniz.

Fakat ayni özelliklerdeki asansörün tam otomatik kapili olmasi istenilirse, hiz kontrol sistemi olmasi istenirse en uygun asansör tipi MID Serisi bir asansör talep edilerek saglanabilir. Asansörde istenilen bu ekstra özellikler istemis oldugunuz asansör tipinde sizin ihtiyacinizi en ekonomik olan degil islevselligi açisindan en uygun olana yöneldiginizi göstermektedir. Ancak her iki asansör de 2 yil garantili ve her türlü emniyet standartlarini karsilayan asansör modelleridir. Asansörlerin tasarim sekilleri ise binalardaki trafik hesabi esasi dikkate alinarak belirlenmektedir. Asansörlerin kapasitelerine ve hizlarina binada yasayan insan yogunlugu dikkate alinarak karar verilebilir.

Asansör

5 Katli 10 daireli bir apartmandaki insan trafigi ile 30 katli bir is merkezindeki insan trafiginin ayni olmasi beklenemez. Dolayisiyla asansör hizlari ve insan transfer kapasiteleri dikkate alinarak bir asansör tasarimi gerekmektedir. Iste böyle yüksek binalarda asansör hizlarinin da yüksek olmasi (2m/s.5m/s.) gerekmektedir. Hizin artmasi demek asansörlerde ekstra güvenlik önlemlerini de beraberinde getirmektedir bu da yüksek teknoloji ve kaliteyi birlikte beklemek demektir.

Asansör Bakimi

Halk arasinda Asansör Bakimi olarak adlandirilan hizmetlerin genel adi asansör servis hizmetleridir. Asansör bakimi denildiginde sadece asansöre bakim yapilmasi isi kastedilmemektedir. Asansör ariza yaptiginda asansör arizasinin da giderilmesi kastedilmektedir. Tam da bu noktada bir kavram kargasasi yasanmaktadir. Asansör bakimi asansörü çalisir halde sürekli faal tutmak için verilen hizmetin adidir olarak Asansör Montaji kabul etmek en dogru olanidir. O halde: Asansör bakiminin içerigi ne olmalidir?

Kaliteli bir asansör bakimi hizmeti aldigimizi nasil anlariz? Asansör bakim sözlesmesi yaptirmakla bina yöneticisinin hukuki sorumlulugu kalkar mi? Bakim için gereken aylik ücret ne olmalidir? Sorularinin cevaplarini arastirmak ve bilmek her bina yöneticisinin asansörleri ile ilgili birinci görevi olmalidir. Bina yöneticisinin hukuki sorumlulugu: Asansör bakimi sözlesmesi yapmak bina yöneticisinin asli görevlerinden biridir. Ancak yeterli degildir. Asansör bakimi yaptirdigi firmanin da yeterli bir firma olmasi gerekmektedir. Yeterli Asansör Montaji firmadan kasit her türlü belgeye sahip olmasi anlamina gelmektedir.

Bunun disindaki bir durum bina yöneticicini olusabilecek herhangi bir kazada hukuki olarak kusursuz-sorumlu olarak nitelendirilmesine sebep olmaktadir. Bina yöneticisi asansör bakimcisi degildir. Asansör bakimi yapan asansör bakimcisinin yeterli olup olmadigini da bilemez. Ancak asansör bakimi yapacak firmayi degerlendirebilir. Belgelerini inceleyerek yeterli olup olmadigina karar verebilir. Bina yöneticisi asansör bakimi yaptirdiklari firmalardan 1. derece sorumludurlar. Aldiginiz asansör bakiminin gerçekten yeterli olup olmadigini anlamaniz için asansör bakiminin içerigini iyi tetkik etmeniz gerekir.

Sayet sadece asansör bakimi adi altinda yalnizca asansörünüzün periyodik kontrolleri yapiliyorsa bu kaliteli bir hizmet almadiginiz anlamina gelir. Asansör bakimlarinin düzenli yapilip yapilmadigi bakim kayitlarinin hiç aksatilmadan tutuldugu ve sizin de bu bilgilere ulasabildiginiz asansör bakimi sizin denetiminizdeki bir asansör bakimidir. Bina yöneticisi bir toplanti esnasinda asansör bakimcisindan kolaylikla destek alabilmeli ve sorulan sorulara tutulan kayitlarla cevap verebilmelidir.

Arama motoru optimizasyonu (SEO) ve arama motoru pazarlama (SEM) ile ilgili yeni müsteriler ve satis artisi çekmeyi amaçlayan web siteleri için daha fazla bilgi edinin

Seo -- www.reknova.com.tr